MENGEM PER LA VISTA?
ESTUDI DE LA INFLUÈNCIA DELS COLORS EN LA TRIA DELS ALIMENTS
Autores: ANNA GÀLVEZ, RAQUEL SALGUERO i PATRICIA CEPEDA
Curs: 3r d’ESO
Tutorització: Palmira Garcia Alba Domínguez i Iván Nadal
Centre: Secció d’Institut Dosrius, Dr. Joan Cardona, s/n, 08319 Dosrius, Barcelona
INTRODUCCIÓ
Al llarg del dia podem observar una infinitat de colors que els podem dividir en sensacions més o menys agradables i, normalment, tot això està lligat a la tonalitat: si un aliment té un color molt fosc, com per exemple el negre, quasi sempre l’associem a una sensació desagradable o negativa; en canvi, si són colors alegres com el taronja o el groc entre d’altres, sempre els associem a sensacions bones i atractives.
Tot això és degut a que estem envoltats de colors i des de petits ens ensenyen quins ens han de semblar bons i quins no. Per exemple, si una cosa és de color negre vol dir que està cremada o que no té bon gust encara que en desconeixem el sabor. A partir de les sensacions que ens transmet i els seus colors, ens podem fer una petita idea de quin gust tindrà i això influeix diàriament a la nostra dieta i al nostre estil de vida.
Els nostres objectius són:
· Demostrar com els colors influeixen en la nostra dieta.
· Esbrinar per quin motiu els colors ens influencien en coses tan quotidianes com el menjar.
· Analitzar quines sensacions ens transmeten els colors en el nostre entorn.
La nostra hipòtesi principal és que si ens donen a triar entre tres aliments iguals, però de diferents colors, cada un ens transmetrà sensacions totalment diferents. A partir del que podem intuir amb l'olor i observant l'aliment en si, podem saber si tindrà un sabor agradable o no.
Material que hem utilitzat:
ResponElimina- Llibres(veure a bibliografia)
- Begudes
- Colorants
- Ordinadors
- Full de càlcul(excel)